Koulutuksen sisältö:
- Koulutus melkein voisi olla pidempi ja mahdollisesti sisältää enemmän hands-on aikaa. Nyt hands-on aikaa jäi vain noin 2h yhteensä ja se on aika vähän aikaa kokonaisuudessaan.
- Hyvä kokonaisuus tietoturvasta full-stack kehittäjälle niin teknisesti kuin myös laadullisesti / tietoturvajohtaminen.
- Harjoitusten tekemiseen olisi voinut varata vaikka kokonaisen päivän aikaa.
- Hyvä että oli jaettu neljälle päivälle ja tauot väleissä, jaksaa keskittyä ja sisäistää paremmin. Tahti oli aika nopea. Hyvä että oli esimerkkejä kalvoilla. Vielä enemmän konkretiaa on tietenkin aina kivempi katsoa. Tässä oli itselleni paljon syventävää tietoa ja paikoin aika vaikeaakin asiaa ja uusia lyhenteitä, en ole varma selitettiinkö kaikkia. Eli osa jutuista meni kyllä nopena etenemisen ja vaikeutensa takia aivan ohi. Tämä aihe vaatisi paljon itseopiskelua ja tehtävien tekemistä kurssiajan ulkopuolella, sillä tietenkään kurssilla tehtäville ei ollut varattu niin paljon aikaa että ne ehtisi kaikki tehdä eikä se nyt ole varmaan tarkoituksenmukaistakaan.


Kouluttaja, koulutusmateriaali ja harjoitukset:
- Harjoituksia oli paljon, mutta sitä ei ihan hirveän kauan ehtinyt koulutuksen puitteissa käydä läpi. Toki sitä pystyy jälkikäteen jatkamaan, mutta olisi mukava jos koulutuksen aikana olisi enemmän aikaa harjoitustehtävien tekemiseen.
- Kouluttaja tuntui pätevältä. Kurssi oli hyvä. Sisälsi jonkin verran jo tuttua asiaa, mutta se oli etukäteen jo tiedossa. Paljon oli uuttakin, ja harjoitukset oli hyviä.
- webgoatissa oli jonkun verran vissiin bugeja ainaki UI:ssa. ei oikein välillä tiennyt sitten että onko tässä joku bugi vai kuuluuko harjoitukseen.
- Käytännön esimerkkien kertominen tuki hyvin koulutettavaa aihetta. Niitä toivoisin lisää.
- Jäi vähän sellainen olo että ihan kaikki ei ollut kouluttajalla aivan timanttisesti selkärangassa vakuuttavasta esiintymisestä huolimatta, mutta aihe on vaativa, joten kuka siinä nyt kaiken voisikaan tietää. Hyvä suoritus kuitenkin ja selkeää esitystä hyvillä esimerkeillä. Hyvä ja innostava kurssi. Harjoitukset sisältää paljon teoriaa, joten niiden tekemisen aikaa meni siihen lueskeluun myös joka ei ollut silleen ihan optimaalista että olisi oikeasti kerennyt käyttää kouluttajan apua niin paljon kun olisi ehkä halunnut. Sama myös muutenkin kurssilla, kysyttävää varmaan olisi ollut, mutta ei ehtinyt aina sisäistää aihetta niin että olisi saanut muodostettua kysymyksiä. Slideissä nopealla tahdilla mennessä oli ongelma jos tekstiä paljon ja yritti lukea sitä samalla kun kuunteli, ei tuu mitään kun kieletkin on eri. Eli jäi tosi paljon lukematta kalvoista että pystyi keskittymään. Ehkä pitää slidet lueskella myöhemmin vielä, mutta toivottavasti sanallinen esitys sisälsi samat asiat kun slidetkin. toive: slideihin otsikkoihin

Koulutusjärjestelyt:
- Oli mukava, että koulutus oli etänä, sillä nyt pystyi keskittymään rauhassa kotoa käsin.
- Jostain syystä minulla näkyi perjantain koulutus kalenterissa klo 8-11. Koulutus järjestettiin etänä, joten tilat täällä kotitoimistolla on nyt mitä ovat.
- Vielä jos haluaa petrata niin niitä konkreettisia esimerkkejä kesken slideshown näytönjaolla.

Suosittelu:
n = 10
- 8 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen
- 2 ei osaa sanoa