Koulutuksen sisältö:
- Etenemistahti oli sopiva ja taso osamistasoon sopiva. Ennalta olin kuitenkin käsittänyt, että lähestymistapa olisi ollut vielä enemmän sovelluskehityksen (arkkitehtuurin) näkökulmasta. Ops näkökulmasta erinomainen koulutus, mutta Dev näkökulmasta jäi vähän kylmäksi.


Kouluttaja, koulutusmateriaali ja harjoitukset:
- Labrat olivat pääosin sen verran vaikeita, että tyhjästä ei olisi ehtinyt niitä käytetävissä olevassa ajassa räpeltää. Niinpä useimmiten tuli tyydyttyä referenssiratkaisun silmäilyyn ja testailuun sen sijaan että olisi tehnyt itse.
- Kouluttaja osasi esittää aiheen selkeästi ja hyvin. Harjoituksissa oli mielestäni liikaa toistoa. Mielestäni sellaiset harjoitukset joissa olisi rakennettu jotain sovellusta pidemmälle (esim jokin toimiva mikropalveluarkkitehtuuri) olisi ollut antoisampi.


Koulutusjärjestelyt:
- Kunnon editorit voisi asentaa laitteille (esim. MS Code tms). Esitysruudut välkkää.
- En tiedä miten koulutuksesta on alunperin ilmoitettu. Kuulin koulutuksesta omalta pomoltani työpaikalla. Työvälineenä käytin myös työkonettani, mutta ilmeisesti mikroluokan koneilla oli hieman haasteita joidenkin asioiden suhteen.
- Etuosan vilkkuvat screenit ("valkokankaat") olivat melko ärsyttäviä. Työasemat toimivat tässä tarkoituksessa ihan OK vaikka melko mopoja ovatkin. Istuinten heikko ergonomia alkoi jo toisen päivän aikana tuntua kropassa.
- Laitteet ja ohjelmat toimivat erittäin hyvin. Yliopiston mikroluokkien penkit ovat edelleenkin erittäin epämukavat pitkien istuntojen aikana.


Suosittelu
n = 13
- 11 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen
- 2 osallistujaa ei osanut sanoa suosittelisiko koulutusta kollegalleen
- 2 osallistujaa ei vastannut kyselyyn