Koulutuksen sisältö:
- Sisältö: hyvä ja kompakti. Taso: Omaan tasoon ehkä hieman liian helppo mutta koulutuksen kuvauksen ja sisältöön verrattuna taso hyvä. Etenemistahti: sopiva
- Kontaktikursseilta toivoisin ehkä enemmän ohjattua tekemistä, koska tämä oli nyt hyvin lähellä web-kurssia. Mikä tässä on parempaa kun Udemyn ilmaisissa kursseissa? Toki itsenäinen tekeminen on opettavaista, mutta koodiesimerkkejä tai tehtävien vastauksia olisi voitu käydä enemmänkin läpi yhdessä. Harjoitustehtävät olivat haastavia. Olivatko liiankin haastavia, koska tulin tänne opettelemaan Pythonia, en ohjelmointia? Toki on mielekkäämpää ratkoa ongelmia kun lyödä naamalla näppäimistöön. Helposti
saatavilla olevasta harjoittelualustasta iso plus, pääsi alkuun ilman asennussäätöä laitteistosta riippumatta.
- Oma ohjelmointikokemus on aika vähäinen, joten itse ehkä olisin hyötynyt, jos oltaisiin käyty asioita enemmän yhdessä. Toisaalta tehtävien avulla oivalsin asioita myös ja tästä on hyvä jatkaa itsenäisesti eteenpäin.
- Ainahan sitä toivoo, että syvemmällekin olisi päässyt aiheessa mutta joka tapauksessa ihan hyvä kokoanisuus käytiin läpi. Tahti ei ollut ainakaan liian kova. Tarjoilut olivat loistavat! Mukavan leppoisa päivä. Pikkuhuomiona: ROT13 tehtävänannossa oli virhe: t käänyy g:ksi, ei d:ksi.
- Olisi kannattanut tiedustella kaikilta ensin kuinka paljon on devausta tehnyt aikaisemmin ja sen mukaan sitten säätänyt koulutusta. Nyt ainakin itse olisin halunnut enemmän koulutusta tietyistä aiheista ja termeistä, koska ne eivät ole tuttuja ennestään. Tehtävien teko itsenäisesti ja rauhassa on muuten hyvä idea. Parannusidea tähän kurssiin olisi että se laajennettaisiin vähintään kahden päivän mittaiseksi, sekä paljon harjoituksia. Sen lisäksi itseä kiinnostaisi paljon robot frameworkiin liittyvä python-kirjastojen teko.
- Mielestäni kurssi oli ainakin omaan lähtötasooni nähden sopiva (oma koodauskokemukseni on 15:n vuoden takaa eikä aikaisempaa kokemusta Pythonista), Harjoitusten tekeminen omaan tahtiin sopi minulle hyvin. Kaikkia harjoituksia en tosin ehtinyt tehdä, mutta toisaalta ne jotka sain tehtyä tuli myös sisäistettyä.
- Sisältö oli tavallisuudesta poikkeava, sillä opetusta sinällään ei pahemmin ollut, vaan kurssi koostui vain muutama alustuksesta ja sitten pinosta harjoitustehtäviä, joita kukin teki omaan tahtiinsa - tai sitten teki jotain muuta kuten esim. asensi uuden Python-version läppäriinsä :-) Opettaja oli kyllä koko ajan läsnä vastailemassa kysymyksiin, mutta niitä ei sitten pahemmin osallistujilta tullut ja melko vaisuksi tilaisuus siinä mielessä sitten jäi - kokolailla samaan lopputulokseen olisi päässyt myös surffailemalla Python sivuja webistä. Sinällään pitotapa voisi tosin toimia, jos osallistujat olisivat joko a) paremmin valmistautuneita tilaisuuden tyyliin (vai olinko vain itse missannut jonkin ennakkotiedon?) tai b) pidemmällä itse asiassa (jolloin erilaisiin kokemuksiin perustuvia kysymyksiä olisi varmastikin ollut jo varastossa).
- Luokkaopetuksen määrä olisi voinut olla isompi. Harjoitukset olivat hyviä.
- Tehtävien ratkominen on aina hauskaa. Ja siihen harvemmin tulee varattua aikaa, joten oli oikeasti mukavaa pienellä briiffauksella vain alkaa itse hommiin. Sisällöllisesti osa tehtävistä vaati kykyä osata etsiä tietoa materiaalin ulkopuolelta, joten olisi hyvä opastaa siihen tai sisällyttää kaikki tarvittava itse materiaaliin. Mutta itse tykkäsin. Ja
osasin etsiä sen tarvittavan tiedon.

Kouluttaja, koulutusmateriaali ja harjoitukset:
- Kouluttajalla oli varmasti tälle peruskurssille riittävä osaaminen. Kovin detaileihin kysymyksiin ei vastauksia kuitenkaan löytynyt, mikä ei toki ole peruskurssilla vaadittavaakaan.
- Koulutusmateriaalista puuttui monia asioita joita tarvitsi tehtävien tekoon. Eli nyt joutui etsimään googlesta tosi paljon. En tiedä sitten oliko tämä tarkoituskin. Koulutusmateriaalin läpikäyntiin olisi ehkä kaivannut enemmän aikaa ja hitaampaa tahtia, koska termistö ei ollut joltain osin tuttua lainkaan. Kouluttaja muutoin puhui selvästi
ja opasti.
- Materiaali oli riittävän kattavaa harjoitusten tekemistä tukemaan ja tekemisen kautta oppiminen toimii itselläni hyvin.
- Harjoitukset olivat todella hauskoja. Melko perustehtäviä mutta itse tehtävän asetteluna hauskoja. Joskus ongelmat mitä ratkaistaan voivat olla hauskoja.

Koulutusjärjestelyt:
- Edelleen, tarjoilut olivat todella hyvät!
- Hyvä luokka järjestää koulutus, sekä ruokailut yms. toimivat hyvin.
- Pythonin versio 3 olisi pitänyt olla valmiina koneilla.


Suosittelu:
- n = 9
- 6 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen
- 3 ei osannut sanoa

Uudet koulutustarpeet:
- Apache Kafka. Semmoinen hyvä paketti, jossa päästäisiin porautumaan ihan Kafkan tuotantotason käyttöön. Go-language. Rust.
- Python-kirjastot Robot-frameworkiin
- APIen kehitys pythonilla-perusteet