Koulutuksen sisältö:
- Ehkä yleisiä tietokanta-asioita voisi olla enemmän, mutta toki aikaa on rajallisesti.
- Sisältö oli kattava ajankäyttöön nähden, vaikka muutama asia jäi puuttumaan loppupuolelta, aikaa käytettiin riittävästi esim. tehtävien tekoon omassa tahdissa.
- Asiaa oli niin paljon, että väkisin loppu päästä jäi jotain pois. Materiaalit saa mukaan, joten sillä pääsee luonnollisesti eteenpäin
- Ajankäyttöä itsessään on mahdotonta tehostaa, mutta aikaa tulisi olla ihan pikkuriikkisen enemmän, jotta kaikki koulutuksen sisältö ehdittäisiin käydä läpi, eikä mitään jäisi "itseopiskelun" varaan.
- Koulutus oli sopivan haastavaa. Vaikkei ollut entuudestaan SQL-taustaa, pääsi koulutuksessa hyvin jyvälle, mistä aiheessa on kyse.
- Etenemistahti sopivan rauhallinen. Perusasiat koottu hyvin.
- Koulutus oli hyvä, tehtävät olivat vaikeita, mutta niiden avulla oppiikin paremmin kuin vain helppoja tehtäviä tekemällä. Outer joinin toiminta jäi vielä vähän epäselväksi, mutta ilmeisesti se onkin logiikaltaan hieman hankala johtuen negaatioista.
- Mielestäni ajankäyttö oli onnistunutta, ja ainakin omaan oppimistahtiini hyvin soveltuvaa. Ei tullut kiireen tunnetta, ja asioihin saatettiin palata vielä pyynnöstä, koska liukumaa oli.
- Hyvä koulutus, kun huomioidaan paljonko aikaa oli käytettävissä. Taso oli mielestäni sopivan haastava ja joutui välillä kunnolla ajattelemaan, niin kuin pitääkin.
- alun yksinkertaisemmissa tehtävissä ehkä hiukka nopeammin eteneminen, että lopun vaikeampia olisi ehditty käydä läpi sinänsä harjoitusten tekniikka (kirjoita koodi, aja, ja vertaa saitko oikeat tulokset) toimi hyvin :)
- Tehtävät oli jokseenkin vaativia. Esitysmateliaalissa oli kirjoitusvirheitä. Kaikkia ei keritty käsitellä.
- Vaikeaa asiaa, mutta kouluttaja osasi kertoa asian niin, että sen ymmärsi.
- Koulutusympäristö on erityisen hyvä, Harjoitteet olivat mukavia ja juuri sopivan haastavia.
- Hyvä etenemisvauhti aloittelijalle. Vaikeammissa kysymyksissä oman ymmärtämisen "ylärajoilla" mikä varmasti hyväkin asia oppimisen kannalta. Sisältö oli parempi kuin mitä odotin.
- Kävin kertaamassa ja oli aika helppo tasoltaan. Muutama asia jäi käymättä

Kouluttaja, koulutusmateriaali ja harjoitukset:
- Melko hyvät tehtävät eri tasoisille henkilöille, aikaa oli sopivasti tehdä kaikki. Tietysti olisi kiinnostusta edistyneempiin tietokantahommiin (ajastukset, triggerit, yms)
- Opettaja kävi asiat loogisessa järjestyksessä ja selkeästi läpi, myös harjoitukset vastasivat hyvin kurssin tasoa ja olivat haastavia, mutta ratkaistavissa.
- Selkeää opetusta, harjoitusympäristö toimi hyvin
- Kouluttaja selvästi osaa asiansa ja sai innostumaan SQL-kielestä aivan uudella tavalla. Voi kunpa itsellä olisi aikoinaan ollut JAMK:ssa vastaavanlainen opettaja tietokantakurssilla, olisi jäänyt enemmän asiaa päähänkin.
- Kouluttaja oli rauhallinen ja osasi asettua hyvin meidän koulutettavien tasolle. Erinomaisia käytännön esimerkkejä. Ei mennyt sormi suuhun kysymysten kanssa. Näkee, että hän todella on ammattilainen tässä aiheessa.
- Outer joinia voisi vielä jotenkin vääntää enemmän rautalangasta, muuten hyvin asiantunteva ja hyvä kouluttaja.
- Kouluttaja oli todellakin asiansa ytimessä, ja hänen ajatuksenjuoksuaan oli ilo seurata. Se oli loogista, ja syvästä tuntemuksesta huolimatta/johtuen (?) meille vasta-alkajille hyvin pureskeltua. Koulutusta oli helppo seurata, ja materiaali oli myös mielestäni hyvinkin soveltuvaista tähän tarpeeseen. Hienoa, että pääsi harjoittelemaan harjoitustietokannassa, ja sai vapaasti tehdä hakuja, ja totuttautua lauseiden tekoon turvallisessa ympäristössä.
- Olisi voinut olla jokin SQL ikkuna jossa olisi voinut ajaa noita koulutusmateriaalissa olevia komentoja ja kokeilla siinä kaikkia mitä nyt tulee mieleen
- Materiaaleissa muutamia kirjoitusvirheitä mitä pysähdyttiin ihmettelemään.
- Rauhallinen esiintyminen ja pientä alkuhämmennystä (joku kuva puuttui) lukuunottamatta hyvin toimiva materiaali.

Koulutusjärjestelyt:
- Ihan ok, tehtävät ei ihan 100% auennut edgellä (kuvat jäi pois)
- Kaikki toimi, kuten pitää.
- Tauotus otettiin hyvin koulutuksen ohessa huomioon
- Ohjelmistosta erityisesti plussaa, sillä nettisivupohjainen SQL-ohjelma toimi täydellisesti.
- Tietokone armottoman hidas, käynnistyi melkein 10 minuuttia ja muutaman minuutin välein hyppäsi ikkuna "sovellus on keskeytetty". Koulutustilassa ilmanvaihdossa oli parannettavaa, meinasi ilma loppua ja tämä aiheutti väsymystä.
- Kaikki hoidettu oikein hyvin.
- Ei valittamista. Ainostaan taulu kiiltää jos sinne jotakin kirjoittaa. Esitysmateriaalin tykistä näkyi hyvin
- Hyvä avara luokka ja tekniikka pelasi. Kiitos siitä kuinka hyvin ruokailut ja kahvit oli järjestetty alakerran kahvioon.
- Erittäin hyvin järjestetty. Ainoastaan parkkipaikkainfo oli ihan ohuesti vanhentunut :-)


Suosittelu:
- n = 16
- 15 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen
- 1 ei osannut sanoa

Uudet koulutustarpeet:
- Edistyneempi sql, tietokantojen hallinta, avoin data
- Linux
- Advanced SQL