Koulutuksen sisältö:
- Kouluttaja oli innostava ja käytännön asioiden tuntija, mutta koulutusaika oli aivan liian kireä laajuuteen nähden.
- Kouluttaja oli erinomainen, ikävää että lentojen myöhästymisen takia aika jäi lyhyeksi (+ muutenkin kurssi lyhyt aihealueeseen nähden). Asioita ennätettiin käsitellä hyvin olosuhteet huomioon ottaen.
- Viivästyksistä huolimatta asiat saatiin käsiteltyä kohtalaisen hyvin. optimaalinen kesto tälle 4 päivän kurssille olisi ollut 2,5-3 päivää.
- Kaksi päivää tälle koulutukselle on auttamatta liian vähän. Asiaa vielä erityisesti korosti se, että ensimmäisenä päivänä koulutuksen alkaminen myöhästyi.
- Itse arvostin suuresti sitä että saatiin kahviosta hakea välipalaa ja kahvia tarpeen mukaan. Se että päästiin alottamaan myöhemmin ei haittannu niin paljon kun pystyi jatkamaan illan suuntaan sitten välipalojen voimin. Kouluttaja oli super mukava ja pätevä, ja hän paikkasi tilantennetta todella hyvin sovittamalla sisältöä meidän tarpeiden mukaan. Optimi koulutusaika tälle koulutukselle olisi ollut 3pv, koska nyt harjoituksia ei keretty käymään kunnolla läpi eikä analysoimaan niitä yhtään, mikä jäi vähän harmittamaan. Joka tapauksessa koulutuksesta oli hyötyä ja "viivan alle" jäi positiivinen mieli.
- Koulutus oli erittäin hyvä erityisesti erinomaisen kouluttajan ansiosta. Aikaa toki olisi voinut olla huomattavasti enemmänkin käytössä sisällön laajuuden huomioiden, mutta ehdimme käsitellä asioita yllättävänkin laajalti ja tehokkaasti. Ohjattuun labratöiden tekoon olisin kaivannut enemmän
aikaa.
- Kouluttajan myöhästyminen oli ikävää huomata ensimmäisenä aamuna. Kaikkia asioita ei ehditty käsittelemään aikataulullisista seikoista johtuen. Taso ja vauhti oli sopivia. Tehtäviä ehti tekemään, mutta kurssi olisi kenties vaatinut kolmannen päivän, jotta kaikki asiat olisi ehditty käsittelemään
paremmin ja tehtävät tekemään.
- 4 päivän kurssi 1½ päivään on hieman haasteellinen, mutta onneksi kouluttaja hallitsi tilanteen hyvin. Asiat kyllä käsiteltiin, mutta hyvin pikaisesti.

Kouluttaja, koulutusmateriaali ja harjoitukset:
- Kouluttaja oli äärimmäisen asiantunteva ja esitti materiaalin erinomaisesti.
- harjoitukset olisivat voineet olla jonkin varran haastavampia. Nyt pysyteltiin aika tiiviisti mukavuusalueella, vaikka materiaalissa käytiin haastaviakin asioita läpi
- Harjotukset oli aika suoraviivaisia, joka tietyssä mielessä hyvä. Eniten harmitti se ettei harjoitusten analysointiin ollut yhtää aikaa, eikä me missään vaiheessa keretty käymään läpi, että mitä me oikeasti harjoituksissa tehtiin ja mihin kaikkeen ne conffi muutokset vaikutti.
- Yksi parhaista kouluttajista, mitä olen tähän mennessä päässyt kuuntelemaan. Hän otti hyvin huomioon osallistujien osaamistason ja hänen oma aito innostuksensa aihepiiriin hieman jopa tarttui kuuntelijaankin.
- Kouluttajalla oli homma hyvin hanskassa. Suurimman osan hänen asiastaa ymmärsin. Jotkin sanat ja temit joutui itelle selvittämään. Puheen tempo oli nopeaa, joten joutui todella keskittymään, että pysyi kärryllä kouluttajan asiassa. Kouluttajasta huomasi sen, että hän on db2:n asiantuntija.
- Kouluttaja oli todellinen asiantuntija sekä hyvä esiintyjä


Koulutusjärjestelyt:
- Koulutustilat olivat hyvät ja IBM:n toimittamat virtuaalilabrat toimivat sujuvasti.
- Koulutuksen laitteistot ja ohjelmistot olivat huonohkot, mutta tämä ei varsinaisesti ole koulutuksen järjestäjän eikä kouluttajan vika, vaan kyse on IBM:n järjestelmistä itsestään.
- Kurssi siirtyi useaan otteeseen ja lopulta tuli vielä ylimääräistäkin hässäkkää viivästysten suhteen. kaikesta huolimatta kurssi oli hyvä ja kouluttaja ihan huippuluokkaa.
- DB2 näppis oli outo ja turha
- Alun myöhästymiselle ei tietysti järjestäjäkään voinut mitään, mutta jatkossa voisi mukana olla hieman tarkemmat ohjeet koulutustilaan kulkemista varten. Tällä kertaa luokkahuone löytyi melko helposti, mutta Agoran omat opasteet eivät ole kaikista selkeimmät.
- Vesikannun voisi täyttää aamusin sekä iltapäivisin. Tyhjästä vesikannusta ei ole iloa enää iltapäivällä tai seuraavana päivänä. Virtuaalikoneet tökkivät hieman, mutta nähtävästi se kuului asiaan, kun vastaavaa oli muillakin. Oppimisympäristö toimi hyvin. Harmi, että se ei ole enää kurssin jälkeen käytettävissä, varsinkin kuin aikataulu oli haasteellinen.

Suosittelu
n = 9
- 8 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen.
- 1 osallistujaa ei osannut sanoa suosittelisiko koulutusta kollegalleen.


Uudet koulutustarpeet:
- SolarWinds häly järjestelmä