Koulutuksen sisältö:
- Hieman suunnittelemattoman oloinen koulutus, vaikkakin näen pystyväni hyödyntämään ainakin osittain koulutuksen sisältöä tulevaisuudessa. Odotin enemmän "oikeassa maailmassa" hyödynnettäviä esimerkkejä, kuin pelkästään teoreettisia malleja.
- Koulutus oli kokonaisuudessaan ihan hyvä, jotenkin oletin että oltaisiin menty vielä syvemmälle joissain asioissa. Ensimäisen päivän materiaali oli aika peruskauraa kun on vuoden tehnyt robotin kanssa työtä. Jos vielä tästä pidemmälle advanced koulutusta järjestetään niin se voisi kiinnostaa.
- Odotin, että advanced lähtisi vähän pidemmältä. Melkein kaikki asiat olivat arjesta tuttuja...
- Enemmän esimerkkejä, kuinka koulutuksen asioita voisi soveltaa käytännössä.
- Aiheet omaan osaamistasoon nähden melko haastavia, hankalaa miettiä miten opittuja asioita voisi omassa työssään käyttää.
- Kurssin seuraamista hankaloitti minun kohdalla se, etten käytännössä ollut Robottia aiemmin käyttänyt. Eli oma lähtötasoni oli liian matala. Kurssin sisältö sinänsä vaikutti sopivalta suhteessa kurssiesittelyyn.
- Toisinaan tahti oli aika vauhdikas. Toisaalta kahteen päivään sai valtavasti asiaa.

Kouluttaja, koulutusmateriaali ja harjoitukset:
- Hyvä esiintyminen, selitykset ja tahti.
- 5/5
- Koulutuksessa olisi voinut käydä laajemmin läpi muitakin Robot Frameworkin käyttöä tehostavia asioita läpi kuin vain Python kirjastoja.
- Harjoituksia voisi minusta olla jonkin verran enemmän, jolloin jotain pitäisi jättää pois. En osaa sanoa mitä.
- Toisinaan oli hankala pysyä mukana juonessa (johtunee kuulijasta)
- Ei ollut itsenäisiä harjoituksia.

Koulutusjärjestelyt:
- Säälittävän kokoinen tykki ja valkokangas, kouluttajan koneeseen laitettuna resoluutio oli pakko pitää huonona jotta se mahtui kankaalle. Luokan rakenne on myös aika huono. Omaa konetta käytin joten työkoneista ei kommenttia.
- Iso luokka, jossa vain yksi screen aiheutti haasteita nähdä. Videotykin heijastama kuvanlaatu myös huono.
- Työpöydän ergonomia ei oikein soveltunut itselleni.
- Hieman liian viileää luokassa.

Suosittelu
n = 12
- 9 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen
- 1 ei suosittelisi koulutusta kollegalleen
- 2 ei osaa sanoa

Uudet koulutustarpeet:
- RobotFramework Advanced Advanced even further. Toimenkuvan puolesta olisin toivonut ehkä enemmän loppupuoliskon asioita. Pidin koulutuksen asioita arkipäiviäsiäni ja hyvänä koulutuksena aloittelijoille.
- Kurssiin voisi liittää, jonkinlaisen harjoitustehtävä -kokonaisuuden, jota voisi tehdä kurssin jälkeen omalla ajalla. Tai linkki olemassa oleviin harjoituksiin jos on. Esim. Python perusteet kurssilla oli harjoituksia paljon, joita voi tehdä kotona jälkikäteen.
- Pythonin jatkokurssi?