Sisältö, taso ja eteneminen
- Kurssilta sai hyvät perustiedot. Varsinkin 1.pv oli hyvä, kun itse sai tehdä 'koodia'.
- Helpohkoa, joskin ihan aiheellista settiä. Taustalla kuukauden itseopiskelua ja tässä sai muutamaan mietityttäneeseen aiheeseen vastauksen ja samalla sellaista "ylemmän tason" hierarkiaa, että miten mikäkin asia pitää/kannattaa tehdä.
- Etenemisvauhti oli ensimmäisenä päivänä hieman liian hidas. Toisen päivän etenimisvauhti oli sopiva.
- Oli melko pintapuolista, hidastempoista ja ehkä hieman liian helppo koulutus. Toisaalta perusasiat käytiin läpi ihan hyvin. Ehkä voisi järjestää saman kurssin eri osaamistasoille/taustaisille(ei mitään pohjatietoja/ohjelmointitaustan omaavat/ automaatiotestausta työkseen tekevät) henkilöille jolloin voitaisiin painottaa enemmän tiettyihin alueisiin ja soveltaa etenemistahtia paremmin.
- Taukoja tai niiden pituutta voisi karsia, asiaa saisi mahdutettua enemmän. Etenemistahti voisi olla molemmat päivät ripeämpi jollei yleisöstä soraääniä kuulu. Taso oli asiaan aikaisemmin perehtyneelle helpohko, toki myös uutta asiaa tuli opittua. Asioita käsiteltiin kahteen päivään nähden sopivan laajasti.
- Alussa turhaa yleistä tietoa testausautomaatiosta, vaikka uutta tietoa itsellenikin oli. Ei iso miinus kuitenkaan. Mukava oli itse päästä koodia kirjoittamaan. Vaikka fonttikoko taululla olikin (ohjelmista johtuen) pieni. itseä olisi kiinnostanut enemmänkin web-puolen testailut, mutta ei kuulunut varsinaisesti koulutuksen aiheeseen.
- Kurssin ensimmäinen päivä lähti aika hitaasti käyntiin, toisena päivä tahti oli ihan sopiva. Asioita tuli ihan mukavasti esille, mutta eipä kahdessa päivässä hirveästi kerkeä mihinkään perehtymään. Kurssi oli kuitenkin "perusteet" ja vastasi aikalailla odotuksiani. Toisen päivän äänestys käsiteltävistä asioista oli hyvä tapa päättää siitä, mitä asioita käsitellään. 0 kokemuksella robotframeworkista kurssi vastasi osaamistasoani hyvin.
- Koulutuksen taso oli sopiva.

Kouluttaja, materiaali ja harjoitukset
- Hyvä, että oli harjoituksia eikä vain pelkkää luentoa.
- Erittäin hyvä asiantuntemus ja esiintyminen. Asiat esitettiin, niin, että pysyi hyvin kärryillä.
- Harjoituksia saisi olla enemmän
- Taululle käsinkirjoitetut tekstit hieman liian pienellä (/huonolla käsialalla). Joskin syy itsessäkin (näössä) tässä. Muuten ihan tykkäsin.

Järjestelyt
- Aamukahvin ja lounaan välillä oli tauko, jolloin ei saanut ilmaista kahvia. Tosin ei sitä luvattukaan missään, mutta tuli silti yllätyksenä. Onneksi oli lompakko mukana, joten itselleni ei ainakaan tästä mitään traumoja jäänyt :)
- Kurssi-info jäi vähän sivuun itseltäni. Tosin taisi olla oma vika :)

Suosittelu  
n=15  
- 13 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen  
- 2 ei osaa sanoa

Uusia koulutusaiheita:
- esim. SOAP UI:n ja robotin yhteiskäyttöön liittyvä koulutus.
- Python kirjastojen käyttö robotin laajentamiseen. Ja dynaamisten kirjastojen käytön sisällyttäminen ylläolevaan koulutukseen.
- Advanced kurssi, Library-kursseja, esim. mobiilitestaukseen 2016?
- jatkokurssi, jossa keskitytään mobiililaitteisiin ja/tai androidiin.