Sisältö, taso ja eteneminen
- Sisältö hyvä kahden päivän perustason koulutukseksi. Hyvä pitää n.45min siivuissa + tauko, kurssilaisten keskittyminen säilyy hyvin. Harjoitustehtävät olettivat edes auttavaa web ohjelmointi kokemusta.
- Kaiken kaikkiaan varsin hyvä ja hyödyllinen koulutus ainakin itselleni. Osa asiasta oli kertausluonteista itselleni, mutta kertauskin on hyödyllistä, varsinkin kun saa hieman uutta näkökulmaa asioihin. Uuttakin asiaa kyllä oli.  Jälkimmäisen päivän alkukertaus oli ainakin itselleni hieman turha.  Haavoittuvuuksien esimerkkitapaukset olivat usein ehkä hieman vanhemman web-sovelluskehityksen parista, joten ne eivät niin suoranaisesti koskettaneet omaa työtä, mutta ne kyllä selkeyttivät esimerkkeinä hyvin. Ehkä hieman enemmän olisi kaivannut esimerkkejä JavaEE/.NET/modernit Javascript -kehykset -maailmoista. Pilvipalveluiden tietoturvastakin olisi voinut olla hyvä kuulla enempi. Prosessiosuus oli hyvin pitkälti uutta tietoa itselle, ja se oli varsin hyödyllinen. Yleinen katsaus tietoturvauhkien maailmaan oli myös varsin kiintoisa.  Harjoitukset olivat ihan kiintoisia, en ollut aiemmin juuri vastaavanlaisia kokeillut.
- Osan harjoituksista olisi voinut käydä läpi yhdessä ja laajentaa tietämystä esimerkkitapauksilla kunkin tapauksen yhteydessä
- Harjoitustehtävät hauskoja. Kouluttajalla hyvä ulosanti.
- Teoriaosuus oli melko pitkälti prosessipainotteista, mutta hands-on taas hyvin teknistä. Tuntuisi siltä, että prosessipuolen toteuttamiseenkin saattaisi olla tarpeen saaada käytännöllisempää harjoitusta, sillä nyt ~2/3 kurssisisällöstä omaksuisi kirjaa lukemalla ihan yhtä tehokkaasti. Kurssin arvo syntyy mielestäni siitä, että teoriaa pääsee ohjatusti soveltamaan käytäntöön, ja nyt tämä toteutui vain OWASP top 10 -läpikäynnin osalta. Kouluttaja tuntuu hallitsevan asiansa ja materiaali oli laadukkaan oloista.
- Materiaali voisi olla tarjolla kun harjoitustöitä tehdään   
- Etenemistahti oli hyvä. Tehtäviä olisi ehkä hyvä ottaa pitkin päivää.
- Voisi olla hyvä tehdä pikkuharjoituksia pitkin koulutuspäivää mieluummin kuin aina päivän päätteeksi paljon harjoituksia putkessa.
- Mielestäni hyvä sisältö. Harjoituksia olisi ehkä voinut ohjeistaa tarkemmin
- Oikein mielenkiintoinen ja hyvä koulutus. Paljon opittavaa ja antoi hyviä vinkkejä harjoitteluun jatkossa.
- Harjoitustehtävät olivat hieman haasteellisia sellaisille ihmisille, jotka eivät osaa ennestään JavaScriptiä, sillä koulutusmateriaalia ei ollut käytettävissä harjoitusten aikana.
- Taso oli sopiva. Erittäin mielenkiintoinen kurssi. Teoriaa ja käytännön esimerkkejä sopivassa määrin jaksoi pitämään mielenkiinnon yllä kaksi päivää heittämällä!

Kouluttaja, materiaali ja harjoitukset
- Asiantunteva kouluttava, riittävä/hyvä äänenkäyttö. Paljon käytännön esimerkkejä välissä auttaa pitämään kurssilaisten mielenkiintoa ja keskittymistä yllä.
- Kouluttajan asiantuntemus oli varsin vakuuttavaa.
- Koulutuksen pitäjä esitti asiat selkeästi ja oli muutenkin todella asiantuntevan oloinen. Harjoituksiin (ainakin vaikeimpiin) voisi olla hyvä saada joku vinkkilappu, jota voisi vilkaista jos haluaa
- Käytännön esimerkit oli parhaita ja niitä oli paljon!
- Kouluttaja tuntui olevan asiantuntija. Erityisesti käytännön esimerkit ja kouluttajan aiemmat kokemukset olivat hyviä.

Järjestelyt
- Mikroluokan tuolit tai jakkarat päiväkerholaisille mitoitettu.... ja nitisevät ja natisevat. Samoin pöytien korkeus.
- Kaikki kunnossa.
- Mikroluokan koneiden lisäksi olisi voinut olla hyvä tarjota mahdollisuus tehdä harjoituksia omalla koneella (esim. tarjoamalla valmis virtuaalikoneimage tai listaamalla tarvittavat sovellukset). Näin olisi helppo palata harjoituksiin tarvittaessa kurssin jälkeenkin. Mikroluokan pöydät ja tuolit olivat siedettäviä parin päivän ajan, mutta pidempään koulutukseen joutuisi tuomaan oman työtuolin mukanaan.
- Koulutusluokan tuolit olivat aika huonot istua pari päivää. Selkä ei kiitä.
- koulutustilat sopivat hyvin yksin ja parityöskentelyyn, ei valittamista
- Kaikki sujui jouhevasti ja ongelmitta.

Suosittelu  
n=16  
- 14 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen  
- 2 ei osaa sanoa