Sisältö, taso ja eteneminen
- Kaikki asiat käsiteltiin, hyvä. Ehkä liian paljon asiaa kahdelle päivälle syvyyteen nähden. Voisi karkeasti jaotella opetettavat asiat luokkiin nice-to-know ja opetellaan-tällä-kurssilla-käytännössä.
- Tuntui, että kurssilla pääpaino oli kustomoitujen UI elementtien tekeminen, vaikka kyseessä piti olla perusteet. Aika moni todella keskeinen iOs-kehittämiseen liittyvä asia sivuutettiin, esimerkiksi käyttöliittymän suunnittelu xcoden omilla työkaluilla. Olisin kaivannut enemmän "tämä on tyypillinen ja suoraviivainen tapa hoitaa asia X" kuin kurssilla paljon esillä ollut "sitten kun haluat tehdä jotain todella vänkää, niin teet näin ja näin".
- Liian valmiiksi pureskellut tehtävät (enemmän pitäisi haastaa tekijää) - toisaalta jotkut asiat vain pitänee tietää (vaikka ns. oikea implementaatio olisikin "hack"-tyyppinen).
- Ajankäytön tehostamiseksi osa kurssin ohjelmointitehtävien koodista voisi olla valmiina saatavilla, vaikkapa toteuta-tähän-se-ja-se-kommenttirivien kera varustettuna. Nyt aikaa kului perusjuttujen kopiointiin kirjoitetusta materiaalista eikä varsinaisiin ohjelmointi-ongelmiin jäänyt paljoa aikaa käytettäväksi.

Kouluttaja, materiaali ja harjoitukset
- Hyvä ja selkeä kouluttaja! Hyvät harjoitukset, ehkä voisi kuitenkin selventää ja avata lisää erityisesti loppupään harjoituksia, kuitenkin kohdeyleisö vielä aloittelijoita Swiftin kanssa. Taukoja voisi pitää enemmän, ehkä 30-45 minuutin välein. Puolen tunnin suhteellisen raskaan asian kuuntelun jälkeen alkaa tulla jo varmasti kaikille infoähky.
- Kouluttaja oli mukava ja asiantunteva. Materiaaleissa oli leppoisia mursuesimerkkejä asiaa keventämään. Harjoituksia olisi saanut olla enemmän jaoteltuna: - Jos olet ihan vasta-alkaja, niin tee nämä jne - Jos asia jo tuttuja, niin siirry suoraan näihin
- Asiantuntevaa kyllä - ehkä enemmän toivoisin "painostusta", ja kysymyksiä yleisölle (että miksi jokin asia on niin kuin on). Kuilu osaamistason ja ns. opetustason välillä itselle liian suuri.
- Aika hyvin oli puristettu niinkin paljon asiaa pariin päivään.

Järjestelyt
- Hyvin tiedotettu! Luokan pöytäjärjestelyt ovat vähän mitä ovat, mutta näillä mennään :)
- Uusi tykki tilaan tarvitaan. Ja paremmat tuolit.
- Oma kone mukana, mikä toimi hyvin.
- Osa tehtävistä vaati lisäohjelmien asennusta verkosta. Kyseiset ohjelmat olisi hyvä asentaa valmiiksi koneelle, ennen kurssia. Nyt meni aikaa asennusongelmien ratkomiseen mm. koska profit-käyttäjätunnuksilla ei ollut tarpeeksi oikeuksia normaaleihin asennuksiin. Ongelmat saatiin tosin lopulta ratkottua, mutta aikaa tuhlaantui.

Suosittelu 
n=10  
- 7 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen 
- 1 ei suosittelisi koulutusta kollegalleen 
- 2 ei osaa sanoa

Uusia koulutusaiheita:
- Kurssi joka keskittyisi pelkästään Objective C ja Swift -ohjelmointikieliin ilman iOS käyttöliittymäohjelmointia saattaisi olla käyttökelpoinen.