Sisältö, taso ja eteneminen
- Joissain kohdissa mentiin aika hitaasti joissain aika nopeasti. Kurssi oli aika helppo, mutta eipä siinä parissa päivässä kummempaa olisi nyt aivan hirveänä ehtinytkään. Mukavampaa oli näin kuin yksin harjoitella ja hyvin klikkasi monet asiat, mitkä on jollain tasolla tiedostanut jo, mutta ei vielä olleet kristallisoituneet tiedoksi.
- Oma java-osaaminen aiheutti ongelmia tehtävien tekemisessä, sinänsä kurssin asiat olivat yksinkertaisia mutta asiat niiden taustalla eivät :)
- Liian helppo kokonaisuus. Samat asiat pystyi tekemään puolen tunnin googlettamisella. Tietoturva-asiat kuuluisi ottaa hyvin alussa. Palvelulla, jossa ei ole käytönhallintaa, ei voi tehdä juuri mitään.
- Toisen päivän aikataulu oli liian tiukka ja jotkin asiat käytiin läpi turhan nopeasti.
- Erityisesti ensimmäisenä päivänä käydyt restin ominaisuudet jäivät selkeänä mieleen ja koulutuksen pitäjällä oli vahva osaaminen aiheesta. Hän osasi käydä läpi asiat perusteellisesti ja ymmärrettävästi. Toisena päivänä ehkä mentiin monia aiheita nopeasti mutta toisaalta, koska ne olivat tavallaan RESTiä sivuavia, ei niihin olisi ehkä pitänytkään käyttää määräänsä enempää aikaa.
- Kurssin ilmoitettu sisältö ehdittiin käydä hyvin läpi ja myös käytännön harjoituksille oli mielestäni hyvin aikaa.
- Vähän turhan kiireinen tahti toisen päivänä. Ei oikein pysynyt perässä kun jokin asia ei toiminut ensi yrittämällä ja seuraava vaihe tarvitsi tätä juttua.

Kouluttaja, materiaali ja harjoitukset
- Bugeja oli aika paljon että sillä tasolla olisi voinut olla paremmin valmistautunut.
- Muutama asia jäi mieleeni, jossa voisi parantaa: Opettaja istui koneen takana, kun kalvoja näyttäessä olisi ehkä voinut seistäkin. Opettajan omat mielipiteet ovat toki hyviä, mutta korvaan pahasti otti se, että kyseenalaisti esimerkiksi asianmukaisten HTTP statuskoodien käytön ja ehdotti, että käyttäisi vain muutamia itse valitsemia.
- Harjoitukset olisivat voineet alusta asti tukea kokonaisen palvelun tekemistä. JSON ja XML metodien tekeminen erikseen tuntui täytetehtävältä. Materiaali oli pääasiassa sisällöllisesti kohtalaisen hyvää, mutta suppeaa. Linkit nettisivuille, joissa aihetta käsitellään laajemmin, olisi hyvä lisätä materiaaliin.
- Koulututtaja osasi mielestäni koulututettavan kokonaisuuden hyvin. Oma tietämykseni/aiempi kokemukseni Java-kehityksestä on hyvin vähäinen, mutta sain mielestäni siihen nähden myös harjoituksia eteenpäin kohtuullisesti.

Järjestelyt
- Tekniikka toimi, propsit siitä.
- En käyttänyt tarjottuja laitteita tai ohjelmia vaan omia. Tätä ei voinut tässä palautelomakkeessa valita. Iso miinus, että eräs sähköposti tuli kaikkien yhteystiedoilla. Vaikka asia olisi kuinka varmistettu, että se sopii kaikille, niin se ei ole hyvä tapa. Turha syyttää käytettyä kalenteriohjelmistoa. Aina voi vaihtaa tiedottamistapoja.
- Mahdollisuus tehdä eri IDEillä olisi ollut hyvä. Netbeans automatisoi todella paljon asioita, eikä kouluta oikeanlaista ohjelmointia.
- glassFish 4.1 ja 4.1.1 :)
- Glassfish ei ekana päivänä toiminut JSONin osalta mutta onneksi saatiin korjatua perjantaina.

Suosittelu 
n=14  
- 10 osallistujaa suosittelisi koulutusta kollegalleen
- 1 ei suosittelisi koulutusta kollegalleen
- 1 ei osaa sanoa


Uusia koulutusaiheita:
- HTML- ja CSS -perusteet.
- Tietokantojen käyttö REST palveluiden kanssa.
- Java client ohjelmointi REST palveluille