Sisältö, taso ja eteneminen
- Vähän rajotti kun IPv6 perusteet ei ollu ennestään tuttuja, mutta silti kurssista selvittiin kun alussa oli lyhyt kertaus perusteista.
- Erittäin paljon asiaa. Voisi jakaa 2:lle päivälle.
- Kurssi suunnattu ehkä enemmän verkkojen ylläpitohenkilöille ja minulla ei ollut ehkä riittäviä lähtötietoja. Tämän vuoksi aikaa meni suunniteltua enemmän.
- Osaava opettaja, tästä saisi kaksipäiväisenä enemmän irti.		"Mielenkiintoinen asia jäi kokonaan loppuun. Alku meni perusasioita pyöritellessä.
- Kouluttajan asiantuntemus hyvää, siinä ei valittamista."
- Hyvä sisältö, hyvät labrat	Asiantunteva kouluttaja, mutta ehkä liian suuri sisältö yhdelle päivälle, koska osa harjoituksista jäi tekemättä.
- Olisi ollut hyvä, jos vähemmän aikaa olisi käytetty tehtävissä käytetyn verkon perusteiden tutkailemiseen ja uusien työkalujen kanssa pähkimiseen.
En tiedä, onko mahdollista tehdä tehtäviä teknologiariippumattomiksi, mutta sellainen olisi hyvä. Nyt liikaa keskittyi Cisco/MS Active Directory-linjalle (kapeakatseisuutta valmistajissa pitäisi välttää).
Luennoissa mukavasti uutta ja hyödyllistä tietoa. Luennoitavan materiaalin loppu käytiin vähän juosten.

Kouluttaja, materiaali ja harjoitukset
- Erittäin asiantunteva kouluttaja!		Hyvin laadittu materiaali ja harjoitukset.
- Ihan hyviä harjoituksia, mutta pihvi jäi loppuun.
- Hyvä opettaja, tunsi asiansa
- Hyvin rakennettu harjoitteluympäristö
- Harjoitukset olisivat voineet olla paremmin fokusoituja tietoturva-aspekteihin. En ollut tyytyväinen IPSec krypto-algoritmien esittelyyn enkä Child SA negotation -kuvaukseen: Child SA:ta varten tarvittavia uusia avaimia ei lähetetä osapuolien välillä! Olisi aina syytä tähdentää, että kun puhutaan salausprotokollista, on tärkeää kääntyä kryptoasiantuntijan puoleen, eikä puhua pelkästään algoritmien nimillä.

Uudet koulutustarpeet
- Kyberturvallisuuskoulutusohjelmaan vastaava kurssi ehdottomasti pakolliseksi.
- Kyllä, varsinkin jos tehtävistä ja dioilla olleista komennoista saataisiin vähän valmistajariippumattomampi.

Osallistujista 7/10 suosittelisi koulutusta kollegalleen.