Sisältö, taso ja eteneminen
- Kurssille osallistuvilla ei oletettu olevan aikaisempaa kokemusta tietoturvasta ja kurssilla käytetyistä välineista. Tämä kurssin vetäjältä unohtui --> Hands on -tehtävien alustus ei ollut aina riittävää.
- Kurssin aloitus (eli ti aamupäivä) eri työkaluilla oli ehkä vähän nopeaan tahtiin, kun itsellä ei ollut oikein mitään aiempaa kokemusta. Työkalujen ominaisuuksia vilisi vähän nopsaan ja olisi voinut ehkä ensin tulla perusasioita teorian muodossa. Kun pääsi kärryille niin meno tuntui paremmalta.

Kouluttaja, materiaali ja harjoitukset
- Harjoitustehtävänannot ja esimerkkiratkaisut pitäisi ehdottomasti saada sähköisenä, jotta jää käteen enemmän konkretiaa ja voi jälkeenpäin itse käydä läpi samoja asioita. Niin paljon nippeliasioita, joita ei voi muistaa eikä kerkeä kirjoittaa ylös.
- Tiukan koulutusaikataulun johdosta materiaaliin tulisi kiinnittää enemmän huomiota. Koulutuksessa tehdyt harjoitukset olisi saanut olla paperilla, jotta niihin voi palata tarkemmin koulutuksen jälkeen.
- Aiheen asiantuntemus kyllä näkyi, hyvin tuli tietoa joka kohdassa. Ei muuta parannettavaa kuin jo tuli mainittua, alkuun olisi hyvä saada perusasioiden ja termistön ja työtapojen teoriaa, kun ei ole aiempaa hackeri-taustaa..
- Mikroluokkana olisi voitu käyttää tietoliikennelabraa tjs. jossa harjoituksia olisi voitu toteuttaa aidommassa ympäristössä, eli jonkinlaisessa verkossa, eikä omissa suljetuissa virtuaaliympäristöissä. Tämän takia jäi puuttumaan myös harjoitukset joissa toinen oppilas olisi voinut hyökätä verkkoon jossa toinen opiskelija puolustautuu/seuraa hyökkäystä.

Koulutusjärjestelyt
- Voisi tarkistaa imagen seuraavan kerran etukäteen että kaikki softat toimii.
- Toimimattomat softat harmittavia (voisko testata etukäteen?)
- Lisää taukoja ja vettä juotavaksi		- Puuttui: Vesitarjoilu koulutusluokasta! Ruoka oli parempaa vanhalla poliisilaitoksella (edellinen kurssi). Koulutusluokka ok, mutta penkit välttäviä ja vanhat monitoripöydät kauheita, potkii jalkansa rautoihin helposti. Koulutus olisi oikeasti vaatinut oman verkon, jossa hyökkäyksiä voisi harjoitella kohdekoneelle. Taisi tulla kouluttajallekin yllätyksenä, ettei ollutkaan. Lisäksi tarpeellista VMWareToolsia ei pystynyt asentamaan.
- Virtuaalikoneiden verkkoyhteyden puuttumisen takia jotkin softat eivät toimineet. 
- Jotkin työkalut olisivat vaatineet nettiyhteyttä toimiakseen ollenkaan.
Lisäksi jotkin työkalut olisivat näyttäneet toimintaansa paremmin jos olisi ollut edes lähiverkko jossa tehdä asioita. Mutta oli tehtävissä tekemistä riittävästi kyllä omalla koneella pyörittäenkin.
- Edellisen kohdan kommentit, eli huonoa oli että ei pystytty tekemään harjoituksia verkossa vaan omissa suljetuissa virtuaaliympäristöissä.
- Penetraatiotestaus ja siihen liittyvät työkalut eivät täysin kyllä vastaa todellista tilannetta jos niitä ei pystytä käyttämään verkon yli. Tässä koulutuksessa sekin olisi ollut riittävä, että olisi voinut hyökätä luokassa olevaa toista tietokonetta vasten. Nyt täytyi käyttää virtuaalikonetta, ja hyökätä itse virtuaalikoneella samalle virtuaalikoneelle.

Uudet koulutustarpeet
- Aikaisemmin oli penetraatiotestauskurssi. Olisi varsin kiva jos se tulisi uudestaan listoille

9/10 vastaajasta suosittelisi koulutusta kollegalleen.