Sisältö, taso ja eteneminen
- Asiat erilaisista päätelaitteista ja ympäristöistä (Win., Andr., Apple) ei ollut ihan sitä, mitä odotin, vaikka kuuluu aihealueeseen. Itse odotin enemmän HTML+CSS+JS-juttua.
- Ei käsitelty otsikon mukaisesti asiaa. Mentiin liikaa teknisiin yksityiskohtiin, mutta ei "mobile first". Puhelinten kehitysalustojen esittely ja HTML5 täysin turhaa. Itse asian käsittely pintapuolista.
- Kuvauksessa ollut lause "keskittyy käyttäjäkokemukseen ja sisältöön" ei mielestäni toteutunut. Liikaa tekniikkaesimerkkejä.
- Ensimmäinen tunti ja kahvitauon jälkeinen ~1 h hyviä. Muu aika keskityttiin liikaa dummy-esimerkkeihin HTML5:stä / mobiilien natiiviappiksista. Esimerkit olivat kehnoja ja hyvin vähäistä. Yhden päivän kurssilla kannattaisin panostaa "ideatasoiseen" opetukseen. Käytännön koodaus on tarpeetonta, sen voi opetella erikseen toisilla kursseilla.
- Liian teknologiapainotteinen, yleiset responsive designin "suunnittelusäännöt" olisi ollut hyvä esittää selkeästi (nyt ne ehkä esitettiin, mutta ne hukkui asian keskelle).
- Paljon asiaa.

Kouluttaja, materiaali ja harjoitukset
- Kouluttaja osasi asiansa todella hienosti, eikä esiintymisessäkään ollut mitään ongelmia.
- Kouluttajan omien sovellusten esittely meni vähän ohi alueen ja olen nähnyt sen ennenkin. :)
- Ei syvää tuntemusta koulutuksen aiheesta. Tuntemusta on jostain muusta mobiiliin liittyvästä. Esitystapa sekava --> ei punaista lankaa.
- Harjoitukset eli esimerkkikoodaus ei tukenut teemaa, mikä siis oli Mobile First DESIGN. Ei mobile coding for dummies. Toki jotain esimerkkejä voi olla, mutta niihin kannattaisi käyttää PALJON vähemmän aikaa. Materiaalissa (kalvoissa) kiinnostavia juttuja paljon, mutta niitä ei käsitelty lainkaan tai sivuutettiin todella nopeasti.

Koulutusjärjestelyt
- Hyvä sijainti

Uusia koulutustarpeita
- Responsiivisen saitin tekniikka
- Mobile First Design olisi kiva… Eli miten suunnitellaan UI mobiilin näkökulmasta/miten huomioidaan mobiililaitteet UI suunnittelussa.