Sisältö
- Vähän liikaa käytettiin aikaa ihan perusasioihin: taulun rakenne, datatyypit. Enemmän käytännön ongelmien ratkaisua olisin kaivannut.
- Harjoituksia ei nyt ehditty tehdä lainkaan mikä oli huono juttu. Tietyissä aiheissa olisi asian voinut esittää sutjakammin ja yrittää sisällyttää hieman aikaa harjoituksiin.
- Tehtäviä ei kurssin aikana tehty, mielestäni ne olisi hyvä käydä läpi. Käytännön esimerkkejä käytiin läpi mikä on hyvä asia.
- Koulutuksessa esiteltiin hyvin SQL:n uusia ominaisuuksia, mutta seassa oli mielestäni hieman peruskurssin asioita (esim. taulujen luonti, käyttäjien lisääminen). Itse olisin toivonut hieman enemmän harjoituksia, mutta kurssi kokonaisuudessaan oli hyvä ja mielenkiintoinen.

Kouluttaja, materiaali ja harjoitukset
- Välillä käytännön esimerkkien (hotelliketjujen toiminta jne) läpikäynnissä mentiin turhan pitkälle. Asia olisi tullut selväksi vähemmälläkin.
- SQL-peruskurssilla oli varattu aikaa harjoitusten tekoon kurssin aikana, tällä kurssilla ko. käytäntöä ei ollut, ainoastaan kouluttajan esittämiä demoja. Joitain harjoitustehtäviä olisi voitu tehdä välillä itsenäisesti kurssin aikana niin oppi menisi paremmin perille.
- Harjoituksia ei tehty kurssin aikana, ne olisi ollut hyvä tehdä oppimisen kannalta.
- Harjoituksia oli mielestäni hieman liian vähän, mutta koulutuksen sisältöön verrattuna harjoituksissa käsiteltiin oikeita asioita.

Järjestelyt
- Kahvijärjestelyt oli hoidettu kiitettävästi. Ruokailu olisi ollut ilmeisesti liian suuri kustannus, kun ei kuulunut kurssin hintaan.
- Olisin kaivannut hieman enemmän tasaista pöytäpintaa, mutta hyvin pärjättiin :)

6/7 vastaajaa suosittelisi koulutusta kollegalleen.