Sisältö, taso ja eteneminen
- Ensimmäisenä päivänä liikaa yleistä kertausta. Nopeammin itse asiaan. Toisen päivän sisältö hyvä.
- Mentiin aika syvälle Agile-käytäntöjen perusteisiin. Voisi ehkä tiivistää sitä osiota ja lisätä vielä panosta testauskäytäntöjen syventämiseen.
- Agileen käytettiin liikaa aikaa. Agile testaukseen ei menty riittävän syvälle. Jäin kaipaamaan esimerkkejä siitä, miten homma toimii & miten testaus ujutetaan Agileen. Varsinkin Agile (perus) edettiin liian hitaasti. Asiat kannattaa tiivistää, ja jättää osittain luettavaksi itse, jotta Agile testingille & exploratory testingille jää enemmän aikaa. Näitä olisi pitänyt käsitellä enemmän. Taso turhan "korkealla", voisi mennä syvemmälle asiaan.
- Ensimmäisen päivän materiaalin (yleistä asiaa) olisi voinut käydä hieman nopeammin.
- Hyvää keskustelua syntyi paljon, tämä vaikutti materiaalin läpikäymiseen. Asian tiivistystä olisin kaivannut.
- Koska oli paljon (hyvää!)keskustelua, tuli materiaalin kanssa kiire. Aika paljon käsiteltiin agilea yleisesti --> testaus jäi liian vähälle.
- Tahti olisi voinut olla hieman nopeampi.
- Aika pintapuolisesti kävimme läpi. 
- Keskustelut olivat hyviä, niistä sai esimerkkejä.
- Koulutus oli sellaisella tasolla, että ei vastannut meidän tarvettamme aivan perus/alkeiskoulutuksesta. Tämä oli osittain jo etukäteen tiedossa. Aamun perusasioista heräsi tärkeitä huomioita, joista on hyötyä.
- Taso ja oma osaaminen ei kohdannut. Yrityksemme testaus on vielä niin "lapsenkengissä", että ketterä testaus meni yli hilseen.
- Kaikki asiat varmaankin ehditään käsitellä perusteellisesti, jos keskustelua on vähän vähemmän. Keskustelu oli niin hyvää, että ei kyllä harmitakaan, kalvot voi tutkia kotona.
- Sisältö suht. ok. Keskustelua oli paljon, mutta poukkoili välillä aiheesta, lisäksi vei aikaa pois varsinaisen kurssin pitämisestä.

Kouluttaja, materiaali ja harjoitukset
- Keskustelu parasta antia, kouluttaja osasi arvostaa ja aktivoida sitä.
- Liian vähän harjoituksia ja käytännön esimerkkejä. Testauksen yhdistäminen Agileen ei seljennyt riittävästi. Sisällysluettelo puuttuu - helpottaisi jäsentelyä.
- Ei taida olla kovin montaa kouluttajaa Suomessa, jolla olisi kokemusta useista erilaisista ketteristä projekteista ja ketteristä testauksista.
- Reipas kouluttaja, ehkä olisi kaivannut kouluttajan omakohtaisia käytännön esimerkkejä omasta työelämästä. Myös pitkiä keskusteluja voisi mielestäni rohkeasti viheltää välillä poikki ajanpuutteen takia.
- Harjoitukset oli "turhia". Keskustelut avasivat enemmän.
- Materiaalia paljon, voisi hieman tiivistää (koska keskustelut veivät aikaa).
- Kouluttaja oli asiantunteva. Kattava materiaali.
- Harjoituksiin ehkä mentävä tarkemmin.
- Aikataulussa pysymisessä ongelmia. Keskusteli tiettyjen henkilöiden kanssa paljon. Kaikkien mielipiteitä ei kuultu. Kaikkien kurssilaisten tietotaitoa ei hyödynnetty. Keskustelua kyllä oli mutta kaikkien suuta ei saatu auki… Näinhän se aina on… Osa puhuu, osa ei.

Koulutusjärjestelyt
- Tila ei sovi/taivu ryhmätyöskentelyyn. Ryhmätyöt pitää huomioida paremmin. Poraaminen häiritsi kurssia 2. päivän aamuna. 
- Viereisestä tilasta kuului seinän läpi ääntä. 
- Työpöydät liian pieniä ja oltiin liian tiiviissä nipussa. Tarjoilut hyvät. Paikka muutoin oli hyvä.
- Porausääniä perjantaina, hieman ahdas luokkahuone.
- Pe-aamuna kuului porausääniä melko kovaa. Tämä rikkoi omaa keskittymistäni. Onneksi ääni kesti lyhyen ajan.
- Ruokailu olisi voinut kuulua koulutuspakettiin mukaan.
- Hyvä sijainti
- Luokkatila oli liian ahdas.
- Piti kurkkia toisen selän takaa, jotta näki slidet.

Uusia koulutustarpeita
- exploratory testing
- ketterä ohjelmistotuotteen hallinta (sisältäen projektinhallinta, tuotteenhallinta yms.) etenkin sellaisen palvelun/tuotteen kannalta, jota ei ole olemassa ja aletaan suunnittelemaan sekä toteuttamaan
- suorituskykytestaus
- Koulutus oli aika "high level" -tasoa. Olisin kaivannut enemmän läheisempää näkemystä, kuinka testausta tehdään ketterästi.
- testausautomaatiot
- perus/alkeistason testauskoulutus (miten tehdä testaussuunnitelma, testausprosessin suunnittelu)